Drömmen om bluegrass blev sann

När jag var 20 år åkte jag till Missouri i USA på en skolresa. Där upptäckte jag Alison Krauss & Union Station. Jag blev totalt knockad av musiken som visst kallades bluegrass. En genre som jag tidigare visste väldigt lite om.

Sedan dess har jag drömt om att återvända till USA och speciellt Appalacherna där bluegrass, country och amerikansk folkmusik har sin vagga. Och i sommar hände det! Igår kom jag och Rikard nämligen hem efter två veckors äventyr i USA. Vi började med en tio dagars road-trip, sen checkade vi in på en avlägsen folkskola uppe i Appalacherna. Där gick jag en veckas kurs i bluegrass mandolin och Rikard tog chansen och lärde sig att dreja.

Min 10 år gamla dröm blev sann och nu kan jag på ett ögonblink minnas ljudet av plockande mandolinsträngar, cikadornas sång om kvällen, gungstolarnas gung på verandan och utsikten över de blå bergen i horisonten. Och framförallt alla underbara människor som vi lärde känna. Nedan – min alldeles egna mandolinfamilj!

Mandolin-family.webbAmy, Colin, David, Harry, Nick, Pam, Verne, Nancy – och jag!

When I was 20 years old, I went to Missouri in the US on a school trip. There I discovered Alison Krauss & Union Station. I was totally knocked out by the music that was called bluegrass. A genre which I knew very little about.

Since then, I dreamed of returning to the United States and especially the Appalachians where bluegrass, country and American folk music has its cradle. And this summer it happened! Yesterday me and Rikard came home after two weeks of adventure in the United States. We started with a ten-day road-trip, and after that we checked in at a folkschool far away in the Appalachian Mountains. I studied bluegrass mandolin for a week and Richard took the chance to learn be a potter.

My 10 year old dream came true, and now I can in an eye blink remember the sound of plucking the mandolin strings, cicadas singing in the evening, rocking chair on the porch, and the view of the Blue Mountains on the horizon. And especially all the wonderful people we got to know. Above – my very own mandolin family!

  2 comments for “Drömmen om bluegrass blev sann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.