Thailand

I mars åkte jag till Thailand för att skriva reportage för Vagabond. Besökte framförallt tre platser: Bangkok och Khao Yai där det finns en nationalpark, och vingård.

Khao Yai National Park

Nationalparken Khao Yai stoltserar med forsande vattenfall, snåriga lianer och blomstrande orkidéer.

WebbKhaoJai13 WebbKhaoJai_3oodpiWebbThailand3 WebbKhaoJai9 WebbFixad2-(1) WebbOfixad3 (1) WebbKhaoJai10WebbKhao Jai WebbKhaoJai6 WebbKhaoJai7

Bangkok

I Bangkok gjorde jag ett shoppingreportage, läs här:

Bangkok2HemsidaBangkokHemsidaB2HemsidaB3Bangkoks mest väldoftande shopping sker på marknaden på Pak Klong Talad. Här säljs naturliga produkter i form av mat och dekoration. HemsidaB13 Bangkok4HemsidaB11 Bangkok5HemsidaB4 HemsidaB5 HemsidaB7

Pantip Plaza är Bangkoks mecka för alla med det minsta lilla teknikintresse. På fem våningar säljs allt som går tillsammans med batteri, kretskort och lysande neonlampor.HemsidaB8 HemsidaB10 HemsidaB12BangkokChinaTown HemsidaB14Shopping20GuldChinaTownYaowarat Road i Chinatown är Bangkoks gyllene väg. Här ligger över hundra guldsmedsaffärer vägg i vägg, alla kända för sin höga kvalitet och sitt fina hantverk.

Shopping7AmulettmarknadHemsidaB6Försäljning av heliga amuletter är stor i Thailand och som störst på marknaden i Tha Prachan.

Vingård i Thailand

På vinplantaget pb Valley i Khao Yai, ligger odlingarna på latitud 14,3 och borde egentligen ha ett alltför tropiskt klimat för vinodling. Men tack vare flera år av experimenterande och ett något svalare klimat på grund av dess höjd, 300 meter över havet, så har man lyckats framställa druvor som trivs.

Vingard Vingard2 Vingård2 Vingård3 Vingård4 Vingård5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.