Semester, vemod och ingefärsdricka

semesterIdag skålar vi för semester! Något som vi längtat och sett fram emot sedan månader tillbaka. Trots det drabbas jag alltid av en känsla av vemod dagarna innan semester. Tror det kan bero på pressen av att hinna njuta av allt – innan det är över. Njuta av sol, värme, vänner, familj, mat, bad, grönska, upplevelser, doft, smak, glass, grill.

Vet att vi har en fantastisk sommar att se fram emot med många spännande äventyr så inte mycket att oroa sig för. Men ska jobba på att ta ner förväntningarna och bli bättre på att njuta av de små, spontana händelserna också – inte bara de stora som vi planerat för under hela vintern.

Och det började bra! Rikard mötte upp mig efter jobbet och vi promenerade upp på Slottsberget. Där bjöd han på kall ingefärsdricka och hemmagjorda bullar med rabarberkompott. Bra medicin mot vemod och jag känner mig redan mer pirrigt förväntansfull inför sommaren!

semester3(Har lite svårt med att ligga still för länge så till slut kunde jag inte motstå ”matt-stången” som bara väntade på att någon skulle komma och klättra i den lite!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.