Road-trip till Nederländerna

Smått spontant bestämde vi oss för att bila ned till Holland! Rikard spenderade varje sommar som barn där och nu ska vi resa i hans fotspår. Och upptäcka massa nytt också förstås.

karta_dag1

Vi startade resan i torsdags strax efter lunch. Tog det lugnt och stannade första natten i Köpenhamn. Hade tänkt åka med i eventet ”Friday Night Inline Skate” men det blev tyvärr inställt pga regn. Så vi softade på hotellet istället.

karta_dag2

Andra dagen körde vi på ända ned till Nederländerna. En sträcka på 66 mil + färja från Rödby till Puttgarden. Man kan åka så man slipper färjan (som kostar 750 DKK) men skönt att få vila från körandet tänkte vi. Och kul att åka båt.holland1.webbResan började med regn men med tiden kom solen fram. Här är Rikard i väntan på färjan. holland2.webbVi stannade till i Lübeck och tog en lunch. Spanade in deras berömda marsipanaffär med konstverk uppbyggda i marsipan. Köpte också på oss lite färdkost. holland3.webbEfter många mil i bil kom vi äntligen fram till staden Leeuwarden där vi planerat att stanna vår först natt! Mest en slump att det blev den staden. Vi tänkte börja i norr och den låg strategiskt och beskrevs som trevlig i vår guidebok. holland4.webbMan blir hungrig av att resa! Vi fick ett bord på Humpreys och beställde in varsin 3-rätters för 160 kronor. Så värt! holland6.webbPå väg hem mot hotellet strosade vi längs kanalerna. holland7.webb holland8.webb

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.