Fira Martin Luther King!

Idag firas ingen mindre än Martin Luther King i USA! Han har blivit tilldelad en egen röd dag så många amerikaner är lediga och uppmärksammar de mänskliga rättigheterna. Himla fint tycker jag.

När vi reste runt i USA i somras besökte vi Martin Luther Kings hemstad Atlanta. Vår första morgon i USA vaknade vi tidigt och körde till stadsdelen Sweet Auburn. I väntan på att vårt utvalda frukost café satte vi oss på en bänk utanför. Solen höll på att gå upp och vi sög åt oss av alla nya intryck.

AtlantaEfter ett par amerikanska pannkakor med sirap och pekannötter vandrade vi vidare.Atlanta2.webb2Tittade på graven där Martin Luther King och hans fru Coretta Scott King är begravda.Atlanta3.webbStrax bredvid låg kyrkan där han predikade.Atlanta8.webbAtlanta5.webbAktiv kyrka än idag med gudstjänster.Atlanta4.webbEtt par kvarter på samma gata låg Martin Luther Kings hus. Nöjde oss med att titta på det utifrån. Atlanta7.webbTvå bra tips för att fira Martin Luther King:

  • Se filmen ”Selma”! Superbra film som skildrar marscherna för medborgarrätt som gick från Selma till Montgomery i Alabama 1965 – och som leddes av bland andra Martin Luther King. Filmen nominerades till Oscargalan 2015 i kategorierna Bästa film och Bästa musik.
  • Lyssna på Stevie Wonders ”Happy birthday”. Låten var en del i kampanjen för att få helgdag på Martin Luther Kings födelsedag. Kampanjen lyckades samla in 6 miljoner namnunderskrifter och idag är det som sagt en helgdag i alla stater i hela USA.

Här finns fler bilder från vår USA-resa

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.