Tandvård, rörelsehinder och mänskliga rättigheter

Robert3webbBästa med mitt jobb är att jag får åka ut och träffa massa spännande människor. Idag hade jag bokat in ett möte med Robert Kindberg. Han jobbar för att samhället följer de mänskliga rättigheterna när det gäller personer med nedsatt rörelseförmåga.

Mitt fokus låg såklart på tandvården och jag följde med honom till Frölunda där han hade ett bokat besök hos Folktandvården.

Han berättade bland annat att vårt samhället har kommit ganska långt när det gäller den fysiska tillgängligheten, men att attityderna måste förbättras. Robert är ofta med om att människor pratar över hans huvud, med hans assistens, istället för med honom.

Om detta och mer ska jag skriva i nästa nummer av personaltidningen På Bettet.

Translation: The best thing about my job is that I get to meet lots of interesting people. Today I had a meeting with Robert Kindberg. He works for the society follows the human rights for persons with reduced mobility.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.