Månadens lista: Juni

Musik

Ack så vacker låt! Den är både bräcklig och stark, deppig och hoppfull. Och sticket efter drygt 2 min 38 sekunder är magiskt.

Ja det här är ju knappast något nytt, men helt klart nypepp på den här klassikern!

Älskar att kolla in billboardlistor från andra länder och kontinenter. Just nu har jag snöat in på musik från Sydamerika. Där hittade jag bland annat denna duett som för mig tillbaka till Peru som jag besökte 2009 med ett par kompisar. Vi höll budgeten nere och åkte buss genom landet, som längst över 30 timmars turer. Då spelades ofta just Maná i bussens högtalare.

BloggPeru

Film

Biografi om Nelson Mandela som kom 2013. Får väl erkänna att jag innan jag såg filmen inte visste värst så mycket mer än att han kämpade mot apartheid, satt fängslad större delen av sitt liv och senare blev president. Filmen gav en nyanserad bild som visade de våldsamma metoder han använde som ung och senare de fredliga metoder som äldre. Fantastiskt fin och spännande film, satt på helspänn alla 152 minuter.

Podd

88-åriga Livia Fränkel intervjuas om sina fruktansvärda upplevelser av andra världskriget. Hon satt i Auschwitz-Birkenau där hon förlorade sina föräldrar och vänner men överlevde själv och befriades för exakt 70 år sedan.

Mycket Värvet nu men avsnittet med Gina är också grymt bra. Coolare tjej får man leta efter!

Blev oväntat förtjust i intervjun med Henrik Dorsin. Han sa så mycket klokt om ensamhet och att vilja passa in i sociala sammanhang men att inte göra det för att man då inte följer sitt hjärtas röst. Längtan efter sammanhang och självständighet på samma gång.Sannegarden

Nyupptäckt podd gjord av bloggaren Sandra Lundin. Hon intervjuar främst andra bloggare som pratar om inspiration, motivation och kreativitet. Många pratar om besattheten att dokumentera vardagen som jag (och tydligen många andra!) har och där är blogg ett fantastiskt verktyg för att uttrycka sig. Finns massa bra avsnitt, gillar hittills de med Jonna Jinton, Elsa Billgren, Emma Sundh, Josefin Knave, Emily Dahl och Sandra Beijer.

Bok

Lite efter alla andra, men nu så har även jag plöjt första delen av Engelforstriologin. Som väntat lättläst och spännande om magi, ungdomskärlek, svensk småstad och mystik. Perfekt på-resa-bok!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.