Inlines på Elfstedentocht!

Workum som vi bor i är en av 11 byar och städer i regionen Friesland. Mellan alla byar går mängder med kanaler och när de fryser till is arrangeras skridskoloppet ”Elfstedentocht”. Detta sker dock väldigt sällan. Sedan den officiella starten 1909 har loppet endast genomförts 15 gånger. Senast var 1997.

Den totala sträckan på kanalerna är 20 mil, men man kan också cykla ungefär samma sträcka som då totalt bli 23,5 mil. Vi valde att åka en bit av den sträckan på inlines mellan städerna Workum – Hindeloppen – Stavoren. Totalt blev det 3,2 mil på underlag av blandad kvalitet – allt från asfalt så fin att det sjöng om hjulen till delar med kullersten som gav fötterna rejäl massage.

Så här såg rutten ut, ungefär samma sträcka tur och retur:

inlines_3mil

Cykelvägar

Är fascinerad över alla fina asfalterade cykelvägar som finns överallt! Intill stora vägar och slingrande ut mellan åkrar finns de. Vi köpte en cykelkarta på en turistbyrå för en billig penning som underlättade mycket. Enda nackdelen att den inte markerar vilka sträckor som endast är av grus – men som tur är stötte vi bara på en och hittade snabbt en alternativ väg.

Pannkakshus

En annan fantastisk sak med Holland är alla ”pannenkoekenhuis” där man kan beställa pannkakor otaliga varianter med fyllningar. I Hindeloopen beställde vi in två varianter: en matig med skinka och ost, och en med äpple och kanel. Mumma mums!

hindeloopen2.webb

hindeloopen.webb

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.