Hiroshima och Nagoya

Frukostutsikten från hotellet i Hiroshima var superb!hiroshima2.webbTyvärr förknippas Hiroshima med dess tragiska historia. Den 6 augusti 1945 släppte USA den första atombomben över staden. Ca 60 000 personer dog omedelbart och uppemot 160 000 befaras har dött pga skador och sjukdomar som efterföljde.

All bebyggelse inom en 2 km radie jämnades med marken med undantag av några få byggnader. Ruinen på bilden är en av dem som fortfarande står kvar som minne.hiroshima3.webb

Japan jobbar hårt för att utrota kärnvapen. Varje gång ett land testar kärnvapen skriver Japans premiärminister till de ledande i det landet och påminner om de fasansfulla konsekvenser atomvapen har.

Här besöker vi platsen där bomben slog ned.hiroshima4.webbNågot nedstämda piggade vi upp oss med en fika på Starbucks. hiroshima7.webbDags att resa vidare! I spårvagn i Hiroshima. hiroshima8.webbSen Shinkansen igen. Jag köpte med mig en bento-låda. Bästa matsäcken! hiroshima10.webb hiroshima11.webb hiroshima12.webbEfter incheckning på hotellet i Nagoya gick vi ut för att leta mat. Vi bodde lite i utkanten och restaurangerna var inte turistanpassade. Alla menyer var på japanska och ingen kunde engelska.

Till slut hittade vi dock ett ställe med supertrevlig personal som gjorde allt för att kommunicera med oss. Och vi med dem! Till slut lyckades vi beställa in mat till hela gänget – och vegetariskt till pappa och Rikard. Lycka!nagoya1.webb nagoya2.webb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.