Hallsberg i mitt hjärta

Att bo i en stad, 25 mil bort från familj och närmsta barndomsvännerna är inte alltid lätt. Speciellt inte efter besök hemma – och speciellt inte efter en toppenhelg som denna! I Hallsberg var det sommar, vi bodde i mina föräldrars torp, badade badtunna, plockade blåklint i grannens åker, slog personbästa på vår löparrunda, hoppade i badtunnan (igen!) denna gång med träningskläderna på. Och på kvällen åkte vi in till Örebro för att fira allra bästaste vännen Aidas födelsedag. En helkväll med brännboll, häng, kubb och dans.

Sen. På söndag förmiddag var det dags att ta tåget tillbaka till Göteborg. När vi kom hit var det moln och kallt och min vanliga ställtid för att acklimatisera mig till en ny miljö tog dubbelt så lång tid. Min hjärna var fortfarande på sommarlov ”hemma” i Hallsberg.

Men jag vet ju. Efter en natts sömn har det vänt. Då kan jag inte tänka mig annat än att bo i Göteborg där jag kan paddla kajak i skärgården, odla gott på vår lilla uteplats, skratta på jobbet med kollegorna, åka inlines längs Säröleden och spela badminton i klubben.

Får helt enkelt inse att jag är lyckligt lottad som har flera platser att komma ”hem” till och däremellan får jag har lite ställtid av förvirring.hallsberg hallsberg2 hallsberg3

  1 comment for “Hallsberg i mitt hjärta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.