Camp Keb!

Om två veckor ska jag göra något läskigt. Då ska jag tillsammans med hela Rikards familj försöka bestiga Kebnekaise. När jag först fick höra talas om idén vägrade jag av rädsla för att det skulle bli för jobbigt. Men när jag insåg att den yngsta som bestigit berget bara var 5 år så kände jag att jag inte kan vara sämre.

Men jag vill vara väl förberedd. Därför satte jag för 10 veckor sedan upp en kalender på väggen hemma där vi för varje träning får kryssa i en ruta. Ett sätt att peppa oss att komma igång att träna inför Kebnekaise. Och det har hjälpt! Sedan starten har vi tränat ungefär 3-4 pass i veckan. I salig blandning av löpning, badminton, simning, kajak, skivstång, inlines, step, orientering och cykling. Konstigt vad lite färgglada tuschpennor kan göra för motivationen!

Camp-Keb campkeb2CampKeb4Ett par kilometer från vår lägenhet ligger Ramberget som vi sprungit uppför några gånger under våren. Högsta toppen där är på 87 m.ö.h., Kebnekiases topp ligger 2106 m.ö.h… CampKeb3keb20122012 vandrade vi längs Kungsleden och passerade Kebnekaise men då höll vi oss ”nere på marken”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.