2014-listan

Vilka länder besökte du?
Tyskland, Österrike, Italien, Japan, Danmark och Indonesien.Resa2IMG_2866web

RabjergMile

Lombok

Tränade du något?
Främst badminton, två timmar, en gång i veckan. Deltog även i en tävling där jag och min mixed-partner kammade hem första plats i klass C! Därutöver blandades yoga, skivstång och löpning.badminton2webb

Har var jobbet?
Bra! Höjdpunkterna var att få jobba än mer med att göra film och att utbilda cirka 200 klinikchefer och klinikkoordinatorer i medieträning. Läskigt men kul!

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Badade i vattenfall, snorklade med sköldpaddor, satt på första raden i Globen och såg Dolly Parton, dansade på Brännö brygga, skaffade linser, tapetserade ett rum och var på dop i Italien.

Dop-i-Ortisei
Mest nostalgi?
När jag och ett par kompisar från studenttiden åkte tillbaka till Sundsvall där vi bodde, träffades och pluggade i tre år. Var första gången vi var tillbaka sedan dess. Med oss hade vi även Rikard som besökte Sundsvall för första gången.sundsvalltva
Bästa dagen?
När jag och Rikard vaknade upp till strålande sol i Åre. Hyrde varsin mountainbike och gav oss ut på fjället. Efter timmars av kämpande över myrar och steniga stigar kom vi fram till en å som bildade naturliga pooler i berget. Hoppade i med kläderna på! Därefter väntade asfalterade nedförsbacke i flera kilometer tills vi kom fram till en hembygdsgård. Där köpte vi hemmagjord rabarbersaft för 5 kr glaset (påtår ingick) och kakor. Utanför stod ett par spelmän och underhöll oss. När de fick veta att jag spelade flöjt fick jag låna ett instrument och hänga med. Lätt bästa dagen under året!
Are3

Äventyr inom Sverige?
Paddlade kajak och tältade i Göteborgs skärgård, vandrade Jämtlandstriangeln, cyklade längs Göta Kanal och vilade på Åstols klippor.

Stora-Ravholmenfjallvandring

GotaKanal7.1

astol6
Slappaste dagen?
En het sommardag var jag helt själv i föräldrarnas torp. Dagens spenderades i hängmatta. Läste böcker och lyssnade på Mark Levengood och Jenny Linds radioprogram ”Din bokhylla”. hangmatta

Svåraste beslutet?
Att hoppa av symfoniorkestern som jag spelat i flera år med vetskapen att det är extremt svårt att få plats igen. Men jag valde bort krav och press mot spontanitet och nya utmaningar. Började istället i en soul-kör för nybörjare vilket visade sig vara precis vad jag behövde. Opretentiöst och roligt!

Bästa köpet?
Vår lägenhet. Ligger centralt, nära vattnet, granne med kolonilotter, en gammal bio och gamla hus från slutet av 1800-talet. Som en småstad mitt i centrala Göteborg. Älskar mitt Lindholmen och kan inte vänta tills vi får möta våren på vår alldeles egna lilla uteplats.

uteplatswebb
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag var friskare än året innan.

Och ledsen?
Främlingsfientlighet – människors rädsla och förakt för andra medmänniskor.


Vilken musik kommer alltid att påminna dig om 2014?

Utan tvekan det japanska bandet ”Sekai no Owari”. Upptäckte dem strax efter jag kommit hem från Japan-resan. Kan vara det bästa nya jag hört sedan The Ark slog igenom 2000.

Favoritprogram på TV?

  • Berg & Meltzer i Amerika
  • Jills veranda
  • Bonde söker fru
  • I huvudet på Gunde Svan
  • Historieätarna

Bästa filmerna?

Bästa böckerna?

  • Ögonblicket – Kennedy Douglas
  • Livet efter dig – Jojo Moyes
  • En geishas memoarer – Arthur Golden
  • Åren i Paris – Paula McLain
  • Lyckan, kärleken och meningen med livet – Elizabeth Gilbert

Bästa matupplevelsen?
Första sushin i Japan, grillkväll med vänner i Örebro, hemmalagad tapas med Karlssons i Stockholm, fisk på Åstol rökeri och vegetarisk raw-food på Bali

Sushiastolvin1.tisdag.1

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Åkte hem till föräldrarnas torp ute på landet. Bjöd in vänner på grill och badtunne-häng.
fodelsedag
Vad hoppas du på inför 2015?
En snällare värld där alla får vara friska. Kanske lite mer lugn för min del, vara hemma mer, men jag vet ju hur det brukar gå med det löftet…, att resa är ju så himlarns kul!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.